Furry friends

So this pretty furball is my neighbor dog. I personally can’t stand when dogs are being kept on chains and that sweetheart was in chain for a half year just because neighbors had to rebuilt the whole garden, because she’s a major jumper and escaped all the time. And just yesterday their fence was finished completely and right away she was released. And oh how happy she is. Our dog is getting older and older so it’s good that he has a girlfriend now. The see-through fence between us and the neighbors was kept just for the dogs so they could company each-other 😀
Neti (neighbor dog) is really chubby and fluffy and energetic. Then there’s Rambo who is in his best years of old age. He’s a young soul but his body is catching up with the age. So, most of the time Neti is just jumping around and playing with a ball and Rambo just watches and supports her with an idea of an audience or playmate 😀
Niisiis, see karvapall on meie naabripreili. Olude sunnil oli see preili sunnitud olema keti otsas natuke aega, lihtsalt seetõttu, et aed oli vaja kohandada suurele koerale, kes kippus vaid üle aia hüppama ja seiklema siin-seal. Eile, aga said viimane millimeeter valmis ja koer lasti kohe ilusti lahti (mul olid oma kahtlused, sest tihti kes ajutiselt panevad koera ketti kipuvadki ta nii jätma, sest nii on kordades mugavam koera pidada) ja preili oli nii-nii rõõmus. Meie koer on väärikas vanaduseas ja see rõõmsameelne noor preili on talle just hea särts, kes toob talle ehk natuke noorust tagasi. Rambo on noore hingega koer olnud eluaeg, aga aastad jõuavad kehale ikka järgi. Õnneks päris passiivselt ta aia ääres ei ole temaga. Tõsi, suurema osa ajast ta tõesti vaid pakub publiku funktsiooni Netile (naabripliks), aga aeg-ajalt ikka räuskab ja jookseb ka. 


Sometimes when Rambo is in really playful mood he pulls her fur through the fence with his teeth. Usually when i’m around. When he first did that, Neti was rather surprised and shocked and ran away and didn’t come back. But now she’s kind of starting to get the hang of it and even provokes Rambo.

Vahel kui Rambo on suures mänguhoos ja inimene aka mina olen läheduses, siis on tal juba komme tirida Neti karvu hammastega läbi võrkaia. Neti karv nii kohev ja vastu aeda olles upitab ilusti hammustusulatuses. Eriti tirib Rambo neid siis kui Neti end tugevalt vastu aeda surub kui üle aia teda sügan ja paitan 😀
Esimesel korral oli preili nii shokis ja ehmatuses, et jooksis teise aia otsa ja ei tulnud tükk aega tagasi, aga nüüd on ta asjale pihta saanud ja provotseerib isegi Rambot juba.


4 thoughts on “Furry friends

  1. Ma mõtlesingi, et kuhu ta kadunud on. 😀 Ei taibanud küsida ka. Ja Rambo elu olete nüüd veel eriti raskeks teinud – palli teisele poole aeda pannud. 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.