MS

Today i finally continued with Mari-Liis drawing. As i’m actually aim’ing for a drawing where there’s no skintone per say, just shades here and there to still give it a realistic look, it’s rather hard with her face, she doesn’t really have these really obvious contrast lines in her face. Like big cheeks or dimples or other strong shades. So the nose and mouth really took it’s time and i’m still not really satisfied, but i felt like i was starting to get tired and make mistakse. Perfect time to put the pencil down for today.
Täna lõpuks ometi jätkasin Mari-Liisi joonistusega. Kuna ma tegelikult lõppkokkuvõttes ei sihi selle suunas, et kõik oleks 100% täidetud ehk ma ei taha silmapaistvat nahka, vaid pigem jääb see osa ebarealistlikuks, et eriti rõhutada muid kontuure. Selle neiu näoga on nina ja suu ja selle ümbrus kohe eriline pähkel, eriti kui nahka ei too esile. Tal pole tugevaid silmapaistvaid kontraste näos nagu igasugused lohud ja tugevad nahavarjundid. Sestap kulus terve õhtu poolik suu ja nina kallal pusides, tulemusega pole siiani rahul. Kahjuks tundsin, et olen piiri peal ja hakkan vaikselt vigu tegema. Viimane aeg pliiats käest panna.
(sorry for grammar mistakes, i’m pretty beat / vabandan kirjavigade pärast, olen hirmusväsinud ja läbi lugeda ei jaksa 😀)
From this picture it seems that i’m actually trying to add some skin, but it’s just a rough ”guideline” for myself, later on it will be removed, only edges will remain!
Selle pildi alusel tundub, et justkui nahk oleks ka tulemas, aga see on vaid minu jaoks, hiljem eemaldan selle ja jätan vaid olulised varjundid alles!

2 thoughts on “MS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.