First impression with Canon EOS M

So these pictures are taken via my new test subject: Canon EOS M. I haven’t had much time with it so i won’t start up with a review. But what i am going to say is that it does make mean looking quality photos. It is however a bit of a challenge. Canon has removed literally almost every button and pushes you to use the touch screen full time! I’ve heard it’s a tough beginning but you will actually start using the screen with ease. I mean Canon eos 700d did have the touch screen, so it’s nothing new to me. But it was an option, not a primary tool.
It’s really tiny and not so comfy in my hand, compared to the previous Canon Powershot G1 X. I haven’t really taken it to a proper ”testdrive”, just some snapshots, so i don’t really know the depths of this model.

Highlights so far:

 • It’s heavy
 • It’s metal
 • It’s a bit hard to grip
 • It makes really good looking photos
 • It’s all about touch screen


Niisiis, järgnevad pildid on tehtud juba minu kolmanda katsejänesega: Canon EOS M. Mul pole olnud piisavalt aega sellega, et kirjutada juba arvustust. Aga üks asi on selge, see teeb super fotosid! Samas on see paras pähkel! Canon on eemaldanud võimalikult palju nuppe, et hakkaksid täiskohaga kasutama puuteekraani! Olen lugenud, et see on raske alguses, kuid hiljem ei ole mingit probleemi! Sain ju katsetatud puutetundlikku ekraani Canon EOS 700d peal, seega midagi uut iseenesest ei ole. Samas viimasel oli puuteekraan nö varuvariant, mitte esmane!
Kaamera ise on väga tilluke ja mitte niivõrd mugav käes (samas ei tundu, et sellele oleks rõhku seatud, pigem on rõhku pandud muudele punktidele), mitte sellisel tasandil nagu seda oli Canon Powershot G1 X. Pole tegelikult saanud veel korralikult pildistada, seega ma ei tunne seda mudelit sügavusteni!

Senised esile tõstetud omadused:
 • See on raske
 • See on metall
 • See on raske haarata 
 • See teeb absurdselt ilusaid pilte
 • See on puutetundlik ekraan

3 thoughts on “First impression with Canon EOS M

 1. hahaa great minds think alike: mul on köögis silt, mis ütleb “there's always time for a glass of wine” 😀 ma olen ka selline nats vanamoodne, mis puudutab puutetundlikke ekraane, et ma eelistaks kuidagi, kui oleksid pigem ikka vanad head nupud. puutetundliku telefonigagi oli tükk tegu algul harjuda. kas selle kaamera ekraan reageerib ka ainult kehasoojuse peale nagu nt iPhone?

  Like

 2. Ma nägin seda Rocc Al Mare 'Muster' poes ja lihtsalt pidin selle ostma, missiis et see plekkplaat maksis 17€ . See oli lihtsalt liiga mina! 😀
  Minul oli ka puutetundliku süsteemiga probleeme, telefonid, tahvlid jne. Aga kaameral on see midagi veel kummalisemat. Muidugi kõigega harjub ära, aga ikkagi. Kunagi olid kaamerates filmid ja nüüd ma vajutan ekraanile, et pilti teha 😀
  Ma ei teagi, ma arvan et see on nagu iga nutikas telefon et töötab ainult näpuga 😀

  Like

 3. mingi nokia (vist oli nokia), mida ma kunagi viieks sekundiks kasutasin, töötas läbi kinda ka, mis oli küll hea variant mu meelest. see käesoojuse teema on nii-nii tüütu (samas hoiab talvel tänaval kõndides telefoni näppimast :D), aga vahel, kui käed on hästi külmad, siis mul telefoniekraan lihtsalt otsustab mitte reageerida hmmm

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.