Canon EOS 750D arvustus

Nonii. Olen taas jõudnud lõpusirgele ühe katsejänesega. Seekord 750D mudel. Mis ma kõigepealt ütlen: suuremalt osalt on kõik sarnane 700D mudelile. Aga mõned mugavuselemendid on uued ja uhked. 

Mis on üle tulnud eelnevalt mudelilt: kerest keeratav ekraan! Selle suur austaja olen ma ikka ja jätkuvalt! Ma pole juba nii kaua kokku puutunud kaameraga, millel seda pole ja tõesti ei näe enam seda et end horisontaalselt pikali viskaks ja maasikamarjast pilti teeks. Ei teagi kas see on hea või halb, aga kokkuvõttes ikkagi mugav. Ja iseenesest 700D ja 750D selle peal väljas ju on: hobifotograafi lihtne aga võimekas abiline. 
Tegu on mõnikümmend grammi kergema mudeliga kui seda on 700D. Ja juba see oli ebareaalselt kerge. Fokuseerimine on jätkuvalt väga nobe, seda ka ”liveview”s. 
Mis on uus ja vahva? Wi-fi ja NFC, mis teevad kaamera ja telefoni suhte nii ebareaalselt lihtsaks, et ma vahel ei lükanud kaamerat arvuti taha mitu-mitu päeva. Kui blogida pole aega, siis instagram’i on läbi wi-fi ju lust ja lillepidu pilte lisada. Te ei kujuta ette kui kiirelt sellega ära harjub! Minu arvates peaks nüüd edaspidi olema igal kaameral wi-fi funktsioon! Aitäh! Pluss kaotab see soovi osta endale eraldi pulti. Otse telefonist saad mitme meetri kaugusel muuta iso ja säri ilma et peaks edasi-tagasi jooksma.  
Kaamera tehnilised näitajad on pea et 1:1’le 700D mudelile. Üks asi mida ma kindlasti soovitan on soetada endale korralik mälukaart, muidu vingud ja vingud et kaamera ei liigu. Mis ei liigu on sinu odav konsumi mälukaart!
Nigu ma juba mainisin, fokuseerimine on jätkuvalt super. Liigub kiiresti ja ilma mingi mürata, eriti videovõtetel!
Üks silmapaistvamaid muudatusi on aga pildi resolutsioon mis on tõustnud 18 megapiksli pealt 24,2 megapiksli peale. 
ISO soovitaksin jätkuvalt kasutada maksimum 6400 ja mitte rohkem. Lõpus on müra juba suur!
Mida ma kokkuvõttes ütlen? Käes tundus suhteliselt samasugune nagu vanem mudel 700D. Aga kui peaksin valima siis valiksin ilmselt 750D lihtsalt mõne lisandunud mugavuse pärast. Ekraan on jätkuvalt natuke liiga hea kvaliteediga ja vajab harjumist (jah liiga hea kvaliteediga, et selline asi olemas on eksole..). Aga muidu kui wi-fi pole oluline ja need 30g miinusraskust, siis ei näe põhjust miks ei võiks hoopis 700D’d valida!
Nüüd mõned illustreerivad näited (muidu saate jälgida 750D silti siin)

5 thoughts on “Canon EOS 750D arvustus

 1. Ootasin kannatlikult 750d'd Photpointi ja siis lõpuks ei jaksanud oodata enam ja raha oli ka parasjagu ja otsustasin 700d ära osta. Kaks päeva hiljem saabus 750d müügile. 😀 Õnneks olen siiski oma 700d'ga rahul. 😀

  Like

 2. Tead, ma ei usu et tegid kuidagi halvema valiku. Endale meeldis 700D ka väga. 750D'l on tõesti lisatud mugavused milleta saab hakkama, aga on lihtsalt äge kui need olemas on! Käes on aparaadid pea et viimseni sarnased!

  Like

 3. Kui peaksin valima nende kolme vahel siis oleksin ise ka ilmselt segaduses. Nad on väga sarnased! Kõik on kiired, mugavad ja kerged! Lihtsalt tuleb läbi mõelda mille eest raha maksad ja mida ja milliseid mugavusi soovid! Minul endal ei oleks kahju wi-fi eest natuke ekstraraha välja käia. See on ilmselgelt tulevik ja kaameraid sa ei osta ju iga kahe aasta tagant (vähemalt keskmine Eesti inimene mitte) 🙂
  Loodan, et teed palju ilusaid pilte kui kaamera ostetud saab. Kindlasti ära jäta asjalikku aparaati tolmu koguma! 🙂

  Like

 4. Ei, ma usun, aga tol hetkel ma lihtsalt tahtsin toda kõige uuemat varianti ja mulle tundus, et 750d näol saaksin ma selle kõige uuema, mida ma tahan, aga uurinud näitajaid, sain aru, et ma ei pea nii kaua ootama, kui 700d peaaegu see sama on. 😀

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.